Interieur trends 2020

  /  Interieur   /  Interieur trends 2020
interieurtrends-evolutie-design-stoelen

Interieur trends 2020

Opgelet! Op  2:30 minuten ben je helemaal op de hoogte van de interieurtrends voor 2020.

De interieurtrends voor 2020, Hier zijn ze!

We hebben de hittegolven van augustus 2019 nog niet goed verwerkt, of de interieur trends voor komend jaar doen alweer hun intrede. Welke kleur is hip? En welke kleur net niet. Welke trends bombarderen jouw woning in 2020 tot een hippe en trendy verblijfplaats? Je komt er hier achter in onze sneak preview.

Pimp jouw interieur met de laatste nieuwe trends!

Kleur trends 2020

Bruin, beige en aardetinten zijn weer (of nog steeds?) volop in de running. Ook de pasteltinten blijven het goed doen. Daarnaast zitten ook nog roze, licht grijs, indigo blauw, fel rood en goud op de eerste rij. Er mag weer wat meer gecombineerd en geëxperimenteerd worden om zo tot gewaagde combinaties te komen. Ook paars is terug van nooit weggeweest.

De kleurtinten uit de jaren ’70 tot ’90 geven je interieur een warme uitstraling waarbij een mix van stijlen en culturen in elkaar over vloeien. Goud blijft de ideale kleur om te combineren met zachte aardetinten. Zij het als accentkleur. En al helemaal in combinatie met betonlook of marmer.

Materiaal trends 2020

Jawel, marmer is en blijft stijlvol, smaakvol en nog steeds een trend. In combinatie met koper geeft het je interieur ook nog eens een warm en luxueus accent waar je niet naast kan kijken. Behalve het traditioneel witte marmer heb je ook nog zwarte of groenachtige marmer. Die ogen lekker stoer. Gecombineerd met industriële accenten heb je zo een hyper trendy setting, bijvoorbeeld voor je keuken.

Niet alleen marmer, maar ook messing, natuursteen, gekleurd glas en leer zijn populair in 2019. Onder de stoffen mag je velours tot de favorieten rekenen. De passende groendecoratie maakt het totaalplaatje compleet.

Algemene trends 2020

De tijd dat elke kamer zijn specifieke bestemming had is definitief voorbij. Voortaan multitasken we in elke ruimte. De keuken wordt ook ontvangstruimte of zitkamer, de woonkamer en slaapkamer komen dan weer beiden in aanmerking voor het verlengde van je bureau. En je badkamer wordt ook je spa ruimte waar je helemaal tot rust komt.

Je mag ook weer uitpakken met wat je hebt. Minimalistisch is gepasseerd. Mooie opvallende accenten zijn weer helemaal in. Het mag allemaal weer wat groter, opvallender en in het oog springend zijn.

Door voor een intelligente inrichting van je interieur te kiezen kan je hier makkelijk aan voldoen. Laat je desnoods bijstaan door een interieurarchitect met kennis van zaken. Zo blijf je lekker mee met de nieuwste trends.

Kort samengevat: De interieurtrends voor 2020:

Kleuren: aardetinten met nadruk op bruin, pastelkleuren, oud roze, zacht grijs, indigo blauw en fel rood, paars

Accentkleuren: Goud, zonder twijfel

Materialen: marmer in diverse kleuren, natuursteen, koper, messing, velours, leder en gekleurd glas

Algemeen: Industrieel is nog steeds erg in trek, terwijl minimalistisch steeds minder in trek is. En multitasken in elke ruimte. We laten ook steeds meer meubilair op maat maken om zo onze ruimtes maximaal te benutten met optimaal comfort.

 

Heb je hierover vragen of wens je persoonlijk advies?

Fijn, laat ons jou op weg helpen en vraag hier je persoonlijk interieuradvies op maat.